2015. március 30., hétfő

Miért fontos a Földelés?

1. Lehet, hogy már sokat hallottad Te is, hogy "földeld le magad", "legyél leföldelve" stb. De tulajdonképpen mi is ez, és hogyan kell csinálni?

Amikor energiákkal dolgozunk, és egy kicsit a szellemiekre fordítjuk a figyelmünket, akkor merülhet fel ez a földelés téma. 

Nagyon fontos, hogy kapcsolatban legyünk folyamatosan a Földi energiákkal (majd az Égi energiákkal is, de erről később írok). Ha leföldeljük magunkat, az adja meg a biztonságot és a stabilitást, hogy "ne szálljunk el". Vagyis a földön tart. Igazából ezt minden reggel érdemes elvégezni, vagy napközben akkor, amikor úgy érzed, hogy kibillentél az egyensúlyodból.

Ezt úgy képzelheted el a legkönnyebben, hogy vizualizálod, ahogyan a földből a lábaidon keresztül, vagy a gyökércsakrádon át feláramlik az energia a középpontodba (ami a hasadban van a köldököd környékén). Lélegezz mélyen ilyenkor a hasadba, és érezd, ahogyan a földi energiákkal összekapcsolódsz. 


Készítettem régebben két meditációt is, ami a Földelést segíti, amiket az alábbi linken megtalálsz:

http://www.eletiranytu.com/online-meditaciok/

Ezeket gyakorolhatod, és természetesen nem egyszer kell meghallgatni, hanem többször is, amíg nem érzed azt, hogy már magadtól megy könnyen.




2. Ha már jól megy a Földelés, akkor a következő lépés az Égi energiákkal való összekapcsolódás. 
A két irányú kapcsolódás adja meg a teljes egyensúlyt. Mi emberek közvetítő csatornák vagyunk Ég és Föld között. A Földelés azért szükséges, hogy mindig kapcsolatban maradjuk a földdel, a fizikaival. Az Égi energiákhoz való kapcsolódás pedig azért fontos, hogy összekapcsolódjunk a Lelkünkkel, tudjunk hallgatni az intuíciónkra és a felsőbb energiákra. A Lelkünkkel a Koronacsakrán tudunk kapcsolódni, a fejtetőn keresztül. Ez is aránylag egyszerű feladat, hiszen elég, ha tudatosítod, vagyis azt választod, hogy összekapcsolódsz az Égi energiákkal, pontosabban a Lelkeddel. Ha ez elkezd működni, akkor egy kis bizsergést érezhetsz a fejed tetején. Így a fentről jövő energiákat is belélegezheted a középpontodba. Ezáltal tud majd összekapcsolódni benned a földi és égi energia. 

Ezt lehetne bonyolítani és tovább magyarázni, de én most itt a teljes egyszerűségre és használhatóságra törekszem, hogy mindenki által érthető és elvégezhető legyen. 

Tehát a Földdel és Éggel való kapcsolódást érdemes minden reggel elvégezni, vagy amikor szükségét érzed, és minden meditáció előtt is. 



Mi van akkor, ha valaki csak a földi energiákhoz kapcsolódik és mi történik, ha csak az égi energiákhoz?

Abban az esetben, ha csak a földdel kapcsolódik valaki, akkor nem tudja a fentről jövő energiákat beengedni. Nem képes meghallani a belső hangját, nem hallgat az intuíciójára, nem képes meditálni. Vagyis csak a fizikai dolgokkal van kapcsolata és a szellemiekkel kevésbé, vagy egyáltalán nem. A Koronacsakrája nem működik jól.

Ha valaki pedig csak felfelé kapcsolódik, annak az a veszélye, hogy kicsúszik a talaj a lába alól, és ezt lehet szó szerint is venni. Nem képes az anyagi világban megélni,  nem tudja manifesztálni a dolgokat, vagyis az elképzeléseit, a terveit, a céljait nem tudja megvalósítani. Könnyen elszáll és egy "rózsaszín" világban él, ahol nincs meg a stabilitása. Neki pedig nem jól működik a Gyökércsakrája. 
Sajnos én már elég sok ilyen emberrel találkoztam, hogy azt gondolta, hogy mennyire spirituális és egy hatalmas szeretetnek álcázott ködben élt, de itt a fizikai világban pedig nem képes élni. 

De azért születtünk most a földre, hogy itt valósítsuk meg a feladatainkat, és az Égi energiát hozzuk le a földre. Így csak a lent és fent összekapcsolásával lehet az egyensúlyt megtalálni.











5 megjegyzés:

  1. Égi energiákkal való összekapcsolódás. .re van meditáció?Nagyon szuper Netty!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már itt is van az Ég-Föld kapcsolódás gyakorlat, melyet az alábbi linken elérhetsz: http://www.bluedolphin.hu/file/52/eg-fold-kapcsolodas-nettyvel.mp3

      Törlés
  2. Kedves Judit!
    Még nincsen, de majd készítek és felteszem, amint tudom! :-)
    üdv.
    Netty

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm Netty,szuper!!Jó lett volna telóra is letölteni de innen nem lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha küldesz nekem egy e-mail címet, akkor elküldöm és onnan le tudod már menteni. :-)

      Törlés